Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η τάξη μας

Στην τάξη μας είμαστε 15 παιδιά: 5 υπέροχα αγόρια και 10 πανέμορφα κορίτσια. Καλά παιδιά με ενδιαφέροντα και … ανησυχίες.

Περνάμε όμορφα στο σχολείο μας. Είμαστε αγαπημένοι. Στα διαλείμματα εμείς τα κορίτσια παίζουμε κρυφτό, κυνηγητό και άλλα κλασικά παιχνίδια, ενώ ...
τα αγόρια παίζουν κλέφτες και αστυνόμους. Τα αγαπημένα μας μαθήματα είναι η Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Μελέτη Περιβάλλοντος , η Γυμναστική και πάνω απ΄όλα η ευέλικτη ζώνη γιατί δεν έχουμε τίποτα να διαβάσουμε στο σπίτι μας.

Το πιο σημαντικό στην τάξη μας είναι ότι ο καθένας μας έχει την ιδιομορφία του και τα ταλέντα του. Τα κορίτσια έχουν ταλέντο κυρίως στο χορό και στο τραγούδι και τα αγόρια στο ποδόσφαιρο και η κυρία μας μοιάζει να είναι ο μαέστρος μιας ανήσυχης και ταλαντούχας ορχήστρας.

Ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον. Δεν πετάμε σκουπίδια στην αυλή του σχολείου, στο δρόμο, δεν ανοιγοκλείνουμε τις βρύσες για να παίξουμε καταναλώνοντας άσκοπα νερό, δε χρησιμοποιούμε αποσμητικά που καταστρέφουν το όζον. Προσέχουμε τη διατροφή μας. Τρώμε φρούτα και λαχανικά αλλά και … μπισκοτάκια, σοκολατίτσες και άλλα ανθυγιεινά.

Είμαστε μια καλή ομάδα, έχουμε πάντα κέφι, χιούμορ και αισιοδοξία!!

ΕβελίναΠαζ.-Έφη Παν.-Χριστιάννα Ρηγ.-Αθανασία Πον.