Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Το καρναβάλι στη Γερμανία - KARNEVAL

Η εποχή του καρναβαλιού στη Γερμανία, που ονομάζεται επίσης η «Πέμπτη Εποχή» ξεκινά επίσημα στις 11 Νοεμβρίου, στις 11:11 π.μ. Σε αυτή τη μαγική ώρα, το «Συμβούλιο των Έντεκα" έρχεται μαζί με το σχέδιο των εκδηλώσεων για τις επερχόμενες εορταστικές εκδηλώσεις. Τα επίσημα καπέλα των μελών του συμβουλίου είναι πολύχρωμα καπέλα με κουδουνάκια.
 Σε πολλές πόλεις της Γερμανίας γίνεται καρναβάλι. Το καρναβάλι είναι ένα φεστιβάλ που έχει πολλά ονόματα. Σε ορισμένα μέρη καλείται Καρναβάλι, σε άλλα λέγεται Fastnacht ή Fassenet. Αλλά στην Κολωνία, είναι γνωστό ως Karneval.
Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, γίνονται πολλές συναντήσεις, με πολύ ποτό, τραγούδι, αγκαλιές και γέλια. Λαϊκοί χαρακτήρες λένε αστείες ιστορίες τους και τραγουδούν. Η Πέμπτη, μετά από την Καθαρά Τετάρτη, είναι γνωστή ως Weiberfastnacht (Καρναβάλι των Γυναικών). Την Παρασκευή και το Σάββατο γίνονται πολλοί χοροί μεταμφιεσμένων. Την Κυριακή το απόγευμα οι συνοικίες της πόλης και τα σχολεία έχουν ειδικές παρελάσεις. Η επίσημη παρέλαση της Κυριακής είναι το αποκορύφωμα των τριών μεγάλων ημερών (τρεις τρελές ημέρες). Η παρέλαση έχει μήκος τέσσερα έως πέντε μίλια, και σε όλη την πόλη περνούν τα άρματα, τα άλογα, οι γελωτοποιοί, καθώς και οι Guild με παραδοσιακές στολές. Πυκνά πλήθη στα πεζοδρόμια γελούν, πίνουν, τραγουδούν, φλερτάρουν, φωνάζουν και προσπαθούν να πιάσουν καραμέλες που πέφτουν γύρω τους. Η πόλη είναι ανάστατη και οι δουλειές για λίγο σταματούν.

Το καρναβάλι του Ντίσελντορφ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα της Γερμανίας. Αποκορύφωμα είναι η μήκους 2,5 χιλιομέτρων παρέλαση την Καθαρή Δευτέρα, με 60 άρματα, περισσότερους από 6.000 συμμετέχοντες, πολύχρωμες στολές και 1 εκατομμύριο επισκέπτες με πολύ κέφι, που τριγυρνούν στους δρόμους της πόλης για περισσότερες από πέντε ώρες, υπό το άγρυπνο βλέμμα των ένστολων αστυνομικών. Όσο πιο τρελό το κοστούμι τόσο το καλύτερο! Κι εδώ ισχύει η Βραδιά των Γυναικών, αντίστοιχη με τα δικά μας «Μπουρμπούλια», που διοργανώνεται στο Δημαρχείο της Πόλης, με τα κορίτσια να καταλαμβάνουν το χώρο, προκειμένου να δείξουν ποιος έχει το πάνω χέρι, ενώ η παράδοση θέλει κάθε άνδρας που συμμετέχει να αναχωρεί με κομμένη τη…. γραβάτα… Όλα τελειώνουν με το κάψιμο του Hoppeditz, με την ελπίδα το επόμενο Καρναβάλι να μην αργήσει να έρθει. Κοινώς: ακόμη δεν τελειώσαμε… πάμε πάλι από την αρχή…