Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τα Χριστούγεννα στη Γερμανία- WEIHNACHTEN

Η περίοδος των τεσσάρων Κυριακών του Δεκεμβρίου έως τα Χριστούγεννα λέγεται Advent (4 Advent συνολικά). Σε κάθε Advent ανάβει η οικογένεια ένα κερί πάνω στο χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Έτσι την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα καίνε και τα τέσσερα κεριά στο στεφάνι.
 Μέσα σε αυτήν την περίοδο φτιάχνουν οι μαμάδες διάφορα κουλουράκια. Στις 24 Δεκεμβρίου είναι η Άγια Νύχτα. Η οικογένεια στολίζει εκείνη την ημέρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το βράδυ έρχεται ο Άγιος-Βασίλης που φέρνει τα δώρα. Στην αρχή του Advent γράφει το κάθε παιδί σε ένα χαρτί τι δώρο θα ήθελε για τα Χριστούγεννα. Το αφήνει στο παράθυρο ή στην πόρτα απ' όπου το παίρνει ένα αγγελάκι και το δίνει στον Άγιο Βασίλη. Στις 6 Δεκεμβρίου είναι η γιορτή του Αγίου Νικολάου. Την προηγούμενη μέρα καθαρίζουν τα παιδιά τα παπούτσια τους και τα βάζουν μπροστά στην πόρτα. Τη νύχτα γεμίζει ο Άγιος Νικόλαος τα παπούτσια τους με γλυκίσματα, αν είναι καλά παιδιά ή με μια βέργα, αν είναι άτακτα.