Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

Στις 24 Φεβρουαρίου οι τάξεις Ε` και Στ` πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους.
Όταν μπήκαμε μέσα μας μίλησαν για το Mουσείο. Μας είπαν ότι ...
κτίστηκε το 1826 και ανήκε στον Καλλέργη. Άνοιξε το 1956 και λειτουργεί έως σήμερα.
Αμέσως μετά μπήκαμε στο χώρο με τα ευρήματα. Εκεί είδαμε κάποια ταφικά αγγεία, την πανοπλία ενός πολεμιστή, ερυθρόμορφα και μελανόμορφα αγγεία, την μακέτα που απεικόνιζε την περιοχή κοντά στο Αρχαίο θέατρο και ένα αγγείο με την τύφλωση του Πολύφημου.
Όταν ανεβήκαμε πάνω είδαμε το άγαλμα του Ηρακλή, μια γυναίκα ντυμένη με χλαμύδα και τις προτομές του Σοφοκλή και του Γέτα.
Αργότερα κατεβήκαμε στην αίθουσα της Λέρνης. Εκεί είδαμε Μεσοελληνικά, Κυκλαδικά, Νεολιθικά και Πρωτοελλαδικά αγγεία. Επίσης είδαμε μια εστία της πρωτοελλαδικής εποχής και πήλινες σφραγίδες.
Όταν βγήκαμε έξω είδαμε ψηφιδωτά, που απεικόνιζαν τις 4 εποχές και ένα άλλο ψηφιδωτό που απεικόνιζε την απόλαυση, όπου βρέθηκαν σε ένα κτήριο βορειοδυτικά του Άργους που πιθανόν να ήταν Λουτρά.
Μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να ξαναπάω.

Νίκη Λειβ.