Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


2 Απριλίου : Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου
Κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου , σε όλες τις χώρες, γιορτάζεται η ημέρα του Παιδικού Βιβλίου. Η επιλογή της ημέρας δεν έγινε τυχαία. Την ίδια ημέρα, το 1805 όμως, γεννήθηκε στο Οντένσε, μια μικρή πόλη της Δανίας, ο σπουδαίος συγγραφέας και παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Όλα τα παιδιά πιστεύουμε, έχουν διαβάσει και μαγευτεί από τα παραμύθια του: «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα», «Το ασχημόπαπο», «Η Τοσοδούλα», « Ο μολυβένιος στρατιώτης», « Η βασίλισσα του χιονιού» και πόσα άλλα ακόμα! Έτσι οι άνθρωποι τίμησαν το μεγάλο αυτό συγγραφέα.
Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε το 1966, από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα.

 Από τότε κάθε χρόνο, μια διαφορετική χώρα ετοιμάζει μια αφίσα και ένα μήνυμα που μοιράζονται σε όλο τον κόσμο.
Φέτος η χώρα που έχει αναλάβει να φτιάξει την αφίσα είναι η Εσθονία και το μήνυμα το έγραψε η Εσθονή συγγραφέας Aino Pervik και έχει τίτλο «το βιβλίο θυμάται…»
Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε για να μάθουν όλοι οι άνθρωποι αλλά και τα παιδιά την αξία του βιβλίου και να συνηθίσουν να διαβάζουν καλά βιβλία!
Χριστίνα, Εβελίνα, Αθανασία


Δεν υπάρχουν σχόλια: