Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Άρθρο από τον αποχωρήσαντα Δ/ντή μας κ. Κωνσταντίνο Μπουρίτα

Γυρνώντας πίσω, στο φθινόπωρο του 2007, όταν ανέλαβα τη Διεύθυνση του 7ου Δημ. Σχολείου , θυμάμαι, πως κοιτάζοντας τα πρόσωπά σας, παιδιά, αναρωτιόμουν αν θα κατάφερνα να βρω κανάλια επικοινωνίας μαζί σας.
Πολλές φορές όμως, δεν τολμάμε να πούμε αυτό ακριβώς που σκεφτόμαστε, γι' αυτό σας είπα: " Πρέπει να στρωθούμε , έχουμε δουλειά! " . Είχαμε σκοπό , μαζί με τους εξαίρετους συναδέλφους μου να λειτουργήσουμε ως δάσκαλοι οι οποίοι εξακολουθούν να μαθαίνουν μαζί με τους μαθητές τους και να μοιράζονται τις γνώσεις τους μαζί τους.
Το πετύχαμε άραγε;
Εσείς το ξέρετε. Αυτό που ξέρουμε εμείς , είναι , ότι μας κάνατε τόσες φορές να νιώσουμε όμορφα, που αληθινά , έχουμε ξεχάσει τις φορές που μας στενοχωρήσατε.
Μας κάνατε να νιώσουμε κι εμείς συνομήλικοί σας , έτσι ώστε να μπορούν και πάλι οι νεράιδες να μας ψιθυρίζουν στ΄ αυτί, να γίνονται για χάρη μας οι κολοκύθες άμαξες, τα ποντίκια άλογα , το βάθος ύψος και το τίποτα το παν .
Για σας κι εμείς κάθε βράδυ προσευχόμαστε στο θεό να μας δίνει απλότητα και βάθος . Να μην είμαστε περίπλοκοι ούτε κοινότυποι στο καθημερινό μάθημα. Να μην φέρνουμε στην τάξη τις υλικές μας μέριμνες. Να κάνει το χέρι μας ελαφρύτερο στην τιμωρία και απαλότερο στο χάδι. Οι φλόγες του ενθουσιασμού μας να γεμίζουν την αίθουσα και η θέλησή μας να' ναι η στήλη για ένα σχολείο καμωμένο από πνεύμα.
Νομίζω πως τα πήγαμε καλά.
Στο εξής θα είμαι Δ/ντής στο 6ο Δημοτικό Σχολείο ΄Αργους, μα θα χαίρομαι κάθε φορά που θα μαθαίνω νέα σας. Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά και επειδή το χούι δεν κόβεται ήρθε η στιγμή να σας δώσω κάποιες συμβουλές:
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου ΄Αργους,
Βρείτε χρόνο για δουλειά , αυτό είναι το τίμημα της επιτυχίας.
Βρείτε χρόνο για σκέψη, αυτή είναι η πηγή της δύναμης.
Βρείτε χρόνο για παιχνίδι, αυτό είναι το μυστικό της αιώνιας νιότης .
Βρείτε χρόνο για διάβασμα, αυτό είναι το θεμέλιο της γνώσης.
Βρείτε χρόνο να είστε φιλικοί, αυτός είναι ο δρόμος προς την ευτυχία.
Βρείτε χρόνο ν' αγαπάτε και ν΄ αγαπιέστε, αυτό είναι το προνόμιο των θεών.
Βρείτε χρόνο να κοιτάτε ολόγυρά σας, είναι πολύ σύντομη η ζωή για να`στε εγωιστές .
Βρείτε χρόνο να γελάτε, αυτή είναι η μουσική της ψυχής .
Βρείτε χρόνο να είστε παιδιά για να νιώθετε αυθεντικά ανθρώπινοι.
Βρείτε χρόνο να μας σκέφτεστε πού και πού. Εμείς δε χρειαζόμαστε χρόνο για να σας θυμόμαστε, σας έχουμε μες στην καρδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου