Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Το παιχνίδι χθες και σήμερα

Από τα αρχαία χρόνια τα παιδιά έπαιζαν ατομικά και ομαδικά παιχνίδια. Μερικά από αυτά ήταν η σφαίρα, η μπάλα, το κουτσό, η σβούρα και οι βόλοι. Τα περισσότερα παιχνίδια παίζονταν στις γειτονιές (αλάνες). Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Η συγκέντρωση των ανθρώπων στις πόλεις , ο μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων και η αύξηση της εγκληματικότητας δεν επιτρέπει την έξοδο των παιδιών στις αλάνες, γιατί υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι. Έτσι τα παιδιά αναγκάζονται να παίζουν σε κλειστούς χώρους και κυρίως μέσα στο σπίτι. Ασχολούνται με ηλεκτρονικά παιχνίδια, επιτραπέζια  και μπάλα σε κλειστούς χώρους. Αυτό οδήγησε τα παιδιά στην απομόνωση, αν και σήμερα έχουν περισσότερες επιλογές και ενημερώνονται πιο εύκολα για όλα τα θέματα που τα απασχολούν.
       Πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε να διατηρηθούν πολλά από τα παραδοσιακά παιχνίδια. Για να γίνει αυτό πρέπει να δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους, γιατί τα παραδοσιακά – ομαδικά παιχνίδια  προσφέρουν ψυχική υγεία και πραγματική ψυχαγωγία στα παιδιά.
                                                                                           Γιάννης Βαρ. - Τάξη Δ`

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου