Και κάτι που πρέπει να θυμόμαστε...

"Γνους πράττε".

Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., ένας από τους 7 σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας

μτφρ: Να ενεργείς έχοντας γνώση.

«Η τύχη βοηθάει μόνο τα καλά προετοιμασμένα μυαλά». Λουί Παστέρ, ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, στον οποίο οφείλουμε τα εμβόλια και άλλες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.






Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση

Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 επισκεφτήκαμε το Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο για να ενημερωθούμε για θέματα σχετικά με τη διατροφή μας. Η κυρία Κατερίνα Λυμπεροπούλου και η κυρία Αναστασία Καραντούνη μας έδωσαν πολλές και χρήσιμες συμβουλές για το φαγητό μας.
Προσωπικά έμαθα ...

ενδιαφέροντα καινούρια πράγματα, όπως ότι το καθημερινό πιάτο μας πρέπει να έχει «όλα τα χρώματα» δηλαδή να περιέχει όλων των ειδών τις τροφές: κρεατικά ή ψάρια (πρωτεΐνες), δημητριακά (υδατάνθρακες), λαχανικά (φυτικές ίνες-άλατα-βιταμίνες), γαλακτοκομικά (ασβέστιο). Επίσης, αν η διάρκεια του φαγητού μας είναι πάνω από 20 λεπτά, αισθανόμαστε χορτασμένοι ακόμα κι αν η ποσότητα στο πιάτο μας είναι μικρή! Μας είπαν και για την αξία του σπιτικού φαγητού, για τη ζημιά που προκαλούν τα γλυκά στα δόντια μας και για το ότι δεν πρέπει να τρώμε βλέποντας τηλεόραση γιατί ξεχνιόμαστε και τρώμε περισσότερο!

Στο τέλος της παρουσίασης παίξαμε δυο ωραία παιχνίδια! Τα μικρότερα παιδιά της Α΄ και της Β΄ ήταν κατενθουσιασμένα και απάντησαν σε όλες σχεδόν τις ερωτήσεις. Για τις πιο δύσκολες, βοηθήσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι.
Πιστεύω πως αυτή η ενημέρωση από τις δυο διατροφολόγους άξιζε πραγματικά.

                                           Ερίνα Μπάρ. – Τάξη Στ΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου